Header

Our 4 year old kinder program

September 18th, 2016 | Posted by admin in Uncategorized - (0 Comments)

2016

Wilson Street Kindergarten offers three different groups for children attending four year old kindergarten.  Children attend Blue and Red Group for 2 half days and 1 full day per week (15 hrs/per week), whilst those attending Green Group come to kinder for 2 full days per week (15 hrs/per week).

Blue
Monday              12:15pm – 4pm (3.75 hrs)

Tuesday              8:30am – 4pm (7.5 hrs)
Thursday            8:30am – 12:15 pm (3.75 hrs)

Green
Wednesday        8:30am – 4pm (7.5hrs)
Friday                 8:30am – 4pm (7.5 hrs)

Red
Tuesday             12:15pm– 4pm (3.75 hrs)
Wednesday        8:30am– 4.00 pm, 7.5 hours

Friday               8:30am – 12:15pm (3.75 hrs)

2017

In 2017 WSK is pleased to offer more extended day options for families in 4 year old kinder.

From 2017 Red Group will offer 2 long days (8:30am – 4pm Tuesday and Wednesday) and maintain it’s half day bush kinder program (8:30am-12:15pm Friday) each week.

Both Blue Group and Green Group will continue to offer 15 hours per week. Green Group will continue to offer 2 long days (8:30am-4pm Wednesday and Friday and Blue Group will continue to offer 1 long day (8:30am-4pm Tuesday) and 2 half days, (12:15pm-4pm Monday and 8:30am-12.15pm Thursday).

There is a higher fee payable for Red Group to account for the increased hours.  If you are a health care card holder there may be a fee payable for these additional hours above the funded 15 hours per week.  Please contact WSK to discuss.

Blue
Monday              8:30am – 11:30am 3 hours
Thursday            1.00 pm – 4.00 pm, 3 hours

Green
Monday              9:00am – 12:00pm, 3 hours
Thursday           1.00 pm – 4.00 pm, 3 hours

Red
Tuesday             8:30am– 4.00 pm, 7.5 hours
Wednesday        8:30am– 4.00 pm, 7.5 hours
Friday               8:30am – 12:15am 2 hours 3.75 hours (Offsite: Bush Kinder)

ENROLMENTS

During the Enrolment process, parents are offered a choice of which group they would like their children to attend and indicate their preference on the enrolment application form.

A waiting list will be established for those children who missed out on their first preference and who wish to swap groups.  Should a vacancy arise, this will be filled by ballot.

ENROL NOW!

2017 Session times

November 20th, 2013 | Posted by admin in Uncategorized - (0 Comments)

PROGRAM

DAY

TIMES

3   year old PURPLE

2 x 3 hour sessions

TOTAL = 6 hours

Monday morning

Thursday afternoon

8:30am – 11:30am

1:00pm – 4:00pm

 

3   year old YELLOW

2 x 3 hour sessions

TOTAL = 6 hours

Monday morning

Thursday afternoon

9:00am – 12:00pm

1:00pm – 4:00pm

3   year old ORANGE

2 x 3 hour sessions

TOTAL = 6 hours

Monday afternoon

Thursday morning

1:00pm – 4:00pm

9:00am – 12:00pm

4   year old RED

2 x full days = 7.5 hrs

2 x 3.75 hr sessions

TOTAL = 15 hours

Tuesday all day

Wednesday all day

Friday morning

8:30am – 4:00pm

8:30am – 4:00pm

8:30am – 12:15pm

4   year old BLUE

1 x full day = 7.5 hrs

2 x 3.75   hr sessions

TOTAL = 15 hours

Monday afternoon

Tuesday all day

Thursday morning

12:15pm – 4:00pm

8:30am – 4:00pm

8:30am – 12:15pm

4   year old GREEN

2 x full days = 7.5 hrs

TOTAL = 15 hours

Wednesday all day

Friday all day

8:30am – 4:00pm

8:30am – 4:00pm